Öğretmen Eğitimlerimiz

Ürün Kategorileri

Öğretmen Eğitimlerimiz


GEMS EĞİTİMİ

Bir çocuğun gelişim evreleri bireysel farklılıkları, becerileri ve yaratıcılığı için özenle hazırlanmış, her aşamasında analiz yapmanın, tahmin etmenin ve keşfin  ince ince işlendiği eğitim modeli ‘’GEMS!’’
Öğretmen eğitimlerinde bir konu ile çıkılan yola ‘’ davet, keşif, dönüşümlü düşünme, kavram icadı ‘’ konuları hakkında detaylı öngörüler elde ettik. Eğitmenlerimiz ‘’GEMS modülünü bir bütün olarak ele alıp çocukların gelişimleri ve yaş grubu düzeyince parçalara bölerek içlerindeki yaratıcılığı ön plana çıkarmak ve kendilerini bulmaları için tün hazırlıkları tamamladılar. Çalışmalarımız sonucunda bir ana fikrin binlerce problem çözülerek elde edebileceğini öğrendik. Gerek hazırladığımız ortamlar gerekse doğadan haz alarak ‘’nasıl daha farklı olabiliri’’ aramaya devam ediyoruz.

MATHAZONE

Merdivenden çıkarken, yolda yürürken, bir adres ararken en ihtiyaç duyduğumuz ama hayatın zorlu mücadelesi haline gelen bir ihtiyaçtır matematik. Peki, neden mathazone? Çünkü biz eğitimciler aldığımız workshoplarla gördük ki hızla değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak için sayıların sihrine ihtiyaç duyuyoruz. Bizler eğitim sırasında sayıları nasıl kontrol edebilir onları nasıl işlevsel halde basite indirerek çocuklara aktarabiliriz? Soruların cevaplarını aradık. Bir hikâye ile çıktığımız bu yolda;  bazen bir örüntü sokağında bazen bir inşaatın temelinde bazen de bir yemeğin tarifin içinde bulduk kendimizi. Her rakamın bize anlatacağı bir hikâyesi ve o hikâyeden çıkan sonuçları tamlayacağımız yönergeleri oldu.
Mathazone eğitimi sayesinde önce biz eğitimciler matematiği uygulamadaki farkı yaşadık. Aktarmadaki ayrıcalıkları da kendi yaratıcığımız ile harmanlayıp öğrencilerimize tek tek işledik.